همهی ما میدانیم، ورزش کردن سبب نشاط و شادابی در افراد میشود. در واقع ورزش کردن، سبب ترشح هورمون آدرنالین در بدن شده و این هورمون در بدن به بیدار ماندن بیشتر و تمرکز افراد کمک میکند. بنابراین ورزش از طریق تأثیرات روانی و جسمی ناشی از تقویت هورمونی، به افزایش تمرکز و یادگیری دانشآموزان کمک میکند.
یک مشکل مهم در دانشآموزان و کنکوریها این است که این افراد در ساعات طولانی با وضعیت ثابتی قرار میگیرند و در نتیجه، دچار کشیدگی مفاصل و ایجاد نقاط دردناک در شانهها، زانوها، لگن و کمرشان میشوند. بنابراین توصیهای که به این افراد میکنیم، این است که حرکات کششی را در طول روز جزو برنامههایشان قرار بدهند. به این شکل که در سه نوبت صبح، ظهر و عصر، حرکات کششی مفاصل شانه، کمر و به خصوص گردن را انجام دهند و هر کشش را بین ۶ تا ۲۰ ثانیه نگه دارند و هر نوبت، ۴ بار اینکار را انجام دهند. دقت کنید که بهترین کشش، کشش آهسته و آرام است.
از کشش بیش از حد یا کشش تا حد درد، خودداری کنید. این عمل میتواند باعث کشیدگی در عضلهای شود که شما روی آن کار میکنید. نفس عمیق بکشید زیرا این امر باعث تشدید کشش در هنگام بازدم میشود. در هر بار کشش سعی کنید، کشش را بیشتر کنید. به یاد داشته باشید تا جایی کشش را انجام دهید که فشار ملایمی به عضله وارد شود. در کنار این کششها، یک برنامهی ۳۰ دقیقهای از ورزشهای هوازی مانند پیادهروی، دوچرخه، شنا و… قرار دهید.
محققان میگویند که برای بهره مند شدن از منافع ورزش نیازی نیست که خود را خسته و فرسوده کنید. برخی مطالعات نشان میدهند که حتی پیاده روی مرتب هم به کارکرد بهتر مغز کمک میکند. دانشمندان ارتباطی بین قلب سالم و مغز سالم یافتهاند که نشان میدهد ورزش نه تنها برای قلب بلکه برای تمام بدن مفید است.ورزشهای ایروبیک مانند پیاده روی، جاگینگ، دوچرخه سواری یا شنا ورزشهای مناسبی برای بهبود کارکرد قلب هستند. با سرعتی ورزش کنید که به شما امکان صحبت کردن حین ورزش را بدهد.
با آرزوی سلامتی برای شما،استاد